Selecteer een pagina

retail & cultuur • food & nonfood • chaos & zen • tokyo & kyoto

6 dagen all-in retail expeditie

Op het menu:
Clicks, Bricks & Chopsticks….

Japan, het land van de rijzende retail-tech. Een waar shopping paradijs. Voor iedere interesse en elk budget. Traditionele producten, high tech gadgets, de grote internationale mode merken, van 100 yen winkel tot ongekend luxe warenhuis….
Tokyo is bekend als het centrum van de retail, maar Kyoto is ook een ‘must se Nederland heeft immers een eeuwenoude relatie met deze bijzondere stad. Naast veel cultuur maakt Kyoto ook een dynamische retail ontwikkeling door.
Wij hebben een pittig, interessant en compleet menu voorgeschoteld. Het was een zeer geslaagde expeditie
bekijk de tokyo-kyoto popup site 

Het Parijs van Zuid Amerika

Buenos Aires is spaans voor goede luchten ook wel gunstige winden. Het is de hoofdstad van Argentinië. Dit economische en culturele centrum heeft maar liefst 3.000.000 inwoners.

Buenos Aires ligt aan de zee aan de monding van de Rio del Plataen en heeft een haven .
Buenos Aires wordt ook wel het Parijs van het zuiden genoemd. De talloze winkels en boetieks, de architectuur, het culturele leven, de kosmopolitische bevolking van Italiaanse, Spaanse, Franse, Duitse, Engelse, Oost-Europese, Arabische en Aziatische herkomst.

Door de vele economische problemen heeft de stad veel van zijn vroegere grandeur verloren. BA beleefde haar gouden tijd tussen 1880 en 1920, toen Argentinië tot de tien welvarendste landen van de wereld behoorde. De export van granen, huiden en vlees was daar vooral debet aan, en de opbrengsten daaruit werden gebruikt om de industrie te ontwikkelen.

In de periode Perón werd een geldontwaarding in gang gezet met een inflatie die opliep tot maar liefst 700%. Pas in 1991 werd er begonnen met een anti-inflatieprogramma met succes . De nationale munt werd gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, waardoor de inflatie eind jaren negentig tot 1% was teruggelopen. Verder werden staatsbedrijven geprivatiseerd en de overheidsuitgaven fors teruggedrongen. Hierna volgde er weer een economische recessie en de economische crisis. De werkloosheid vormt nog steeds een groot probleem.

Ondanks de economische voorgeschiedenis is retail in Buenos Aires een uiterst interessant fenomeen.